En podcast om hälsa och ledarskap

Podcast – Ingela och Jenny

Jenny Johansson på MACAT driver en podcast ihop med Ingela Janlert från 360 graders hälsa. Det är en talkshow där vi delar med oss av storys från livet och pratar om våra reflektioner kring hälsa och ledarskap. Vi lyfter ämnen som motivation, medarbetarskap, stress, prestationsångest och mycket mer! Det är en podcast där du kan bli inspirerad och förhoppningsvis dras med av våra skratt, tips och erfarenheter från våra liv.

Avsnitt 10

Ingela berättar om att bli mormor och Jenny berättar om Hasses målsättning att klara Stockholms maraton. Vi berättar om alla nätverk vi känner till i Stockholm. Hur vi kan göra bra affärer genom att delta i olika nätverk. Hur ett företag kan få stolta medarbetare genom att synliggöra vad alla gör. Sedan är Beröm väldigt viktigt och konstruktivt beröm kan skapa fantastiska resultat. Alla som gör podcast är helt fantastiska! Vi tar en break vid detta tionde avsnittet.

Avsnitt 9: Linda Björk-INNER BUSINESS

Linda Björk har sin bas i New York med många uppdrag i Sverige. Hon arbetar med att få ledare att hitta sitt inre lugn och klara av att vara fokuserade och smarta, ha mer energi och nå de resultat de vill nå. Hon har skrivit en bok som heter: Inner Business, Training Your Mind for Leadership Success. En fantastisk kvinna som länge varit Vd på ett framgångsrikt företag där hon pionjerade användandet av mindfulness och meditation.

Avsnitt 8: Semestertider

I det här avsnittet berör vi massa olika ämnen. Är du introvert eller extrovert? Lr är du båda delarna. Tänker vi på att verkligen låta de introverta komma till tals? Det är lätt att man låter de extroverta höras och sedan missar vi alla de bra åsikter, idéer m.m. som de introverta har. Sedan pratar vi om vad Ingela och hennes man har för mål för sitt nya företag, såå spännande! Var kommer nya stora kontoret vara? Har vi tid att jobba fram till semestern? Har ni drömmar hur semestern ska bli eller låter ni det bli som det blir?

Avsnitt 7: Lovisa (Lofsan) Sandström

Lovisa Sandström (Lofsan) berättar om sin resa som framgångsrik företagsledare. Hon har ett mantra som lyder: Budskap-Målgrupp, som gjort att hon istället för att försöka nå ”alla” så nischar hon in sig på sin målgrupp. Hon älskar att inspireras av andra och att hela tiden vara autentisk är en av hennes framgångsfaktorer. Hon är otroligt glad för att hon i början av sin karriär fick ett par kvinnor som ”plockade” upp henne och som sedan stöttat henne i sin resa. Hör henne berätta om var hon kommer ifrån och vad hon tycker är viktigt för henne och hennes familj.

En otroligt öppen, smart och helt underbar människa.

Avsnitt 6: Law of attraction

I det här avsnittet så berättar vi om hur våra tankar, känslor och att görande påverkar oss. Vi delar med oss av våra egna erfarenheter hur det vi tänkt gjort att vi valt vägar.

Vi berättar också om ett par exempel från arbetslivet hur det kan påverka en hel grupp att antingen stanna av eller gå mot utveckling, hur man som VD kan påverka hela företaget genom att bestämma hur man tänker, känner och gör. Sen som vanligt är vi öppna och bara är oss själva och har kul. Vi nämner nästa gäst också!

Avsnitt 5: New york

En intervju med Filip Enocsson, COO på FIKA NYC. Ett av Manhattans snabbast växande företag ever. Hur är ledarskapet i NYC jämfört med Sverige. Hur ser Filip till att ha god hälsa när man arbetar så mycket som han gör. Ingela och Jenny berättar om sin upplevelse av New York och EWC, som är en konferens svenska handelskammaren ordnar varje år. Vartannat år i Sverige och vartannat i NYC. Och hur de åt god mat på fantastiska restauranger, Bl a på ABC Cocina(tapas).

Avsnitt 4: Insats kontra resultat

Att säga att man ska nå sitt mål och sedan göra det som krävs för att nå dit, det är två skilda saker som man måste få att harmonisera. Vi pratar om hur Jenny och Ingela på olika sätt genomförde vätternrundan, hur killarna som gör podcasten Tyngdpunkten ska lyfta 500 kg och massa mer.

Avsnitt 3: Ingela kan sjunga

Hur påverkar vi andra och oss själva genom det vi säger. Avsnitt 3 handlar om ordets makt, ordets betydelse och att vi har ansvar för vad vi säger till andra, till oss själva och hur vi gör valda sanningar. Hur vi hanterar och agerar utifrån både vad andra säger till oss och vad vi säger till oss själva.

Avsnitt 2: Beskjutna i Venezuela

Vi pratar om att komma i chock, hur man agerar olika i situationer som är helt absurda så som att bli beskjutna, upplevelsen av att se hur människor blir galna och hugger efter en man i vatten, hur man söker lugnet och tappar lusten för det äventyrliga. Kontraster i olika sorts kriser, exempel vad som kan uppstå när man t.ex byter avdelning på en arbetsplats. Träning bygger upp oss.

Avsnitt 1: Våga och vågor

Vi pratar om mod, sårbarhet, familjen, att alla i teamet är lika viktiga, att segla världen över i ett år med familjen och hur man hittar sig själv efter en depression.